Over de methode

"Sta op en Schitter, je licht is gekomen,
over jou schijnt de luister van de Heer."

Jesaja 60:1


Dit is Schitter

 • Iedere zondag alle leeftijdsgroepen hetzelfde Bijbelverhaal!
  Wel verschillende inleidingen en verwerkingen passend bij de verschillende niveau’s. Kinderen met verschillende leeftijden uit één gezin krijgen dus hetzelfde verhaal te horen, maar op hun eigen niveau verwerkt. Leuk: aan de keukentafel thuis kunnen ze elkaar begrijpen en versterken.
 • 100% genade en in het Nederlands
 • Goed bruikbaar voor kleine, middelgrote en grote kindergroepen. Makkelijk aan te passen materiaal.
 • Schitter beslaat 4 jaar onderwijs. Wanneer een kind van 4 jaar binnenstroomt en tot z’n 12e blijft, dan krijgt het twee keer dezelfde les, maar op een ander niveau. 
 • Schitter is nog niet af. We zijn over de helft qua ontwikkelen. Nieuwe series worden ongeveer om de maand toegevoegd. Bekijk hier een overzicht van deze series of meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.
 • Prachtige verhaalplaten door kunstenaars


Schitter begrijpt je medewerkers

 • Omdat je als kinderwerker niet iedere zondag bij de kinderen bent, biedt Schitter de vastigheid die je nodig hebt om toch week na week de kinderen sterk te inspireren. De ene les bouwt voort op de andere les.
 • Met maximaal twee uur voorbereiding (avondje) per les. De inhoud staat als een creatief huis. Wil/kun je meer, dan biedt het materiaal alle ruimte om het op te leuken of aan te dikken.
 • Schitter geeft iedere les ook pedagogische tips; de zogenaamde ‘sfeertips’.
 • Ook geeft Schitter altijd Bijbelse onderbouwing en extra informatie voor de kinderwerkers. Want een les geven vanuit overtuiging is altijd sterker dan een lesje oplezen.
 • Iedere les heeft duidelijke lesdoelen. Wanneer je de les aanvult is het makkelijk zien of het past, of hoe je het passend kunt maken.


Dit is Schitter

Een Schitterles volgt een vaste opzet voor elke les:


Schitter is opgebouwd in series van 5 of 8 lessen. Je koopt een licentie, waarna je de gekozen serie digitaal toegestuurd krijgt. Je kunt kiezen om dit per leeftijdsgroep te doen (4-6 jarigen, 6-9 jarigen en 9-12 jarigen) of als Totaalpakket, met daarin de lessen van alle drie de leeftijdsgroepen.

De series zijn genummerd. Het is aan te raden de serie te beginnen bij 1 en zo verder.

 

Gemaakt door

Schitter is ontwikkeld en geschreven door een team onder leiding van Roos Doornenbal en uitgebracht in beheer van Stichting Jong en Vrij. Roos heeft zich laten inspireren door het onderwijs van senior pastor Marcel Gaasenbeek van Jong en Vrij.
De Bijbelverhalen zijn vereenvoudigd vanuit de Tienerbijbel van Willem de Vink en vormen de kern van iedere les. De opzet van het materiaal is tot stand gekomen door jarenlang gebruik en ontwikkeling door alle kinderwerkteams binnen Jong en Vrij. 

Bij iedere les hoort een verhaalplaat. Deze prachtige verhaalplaten zijn gemaakt door Arjan Wilschut, Timo Visser en Willem de Vink.

Tijdens het ontwikkelen is het materiaal ook al verspreid onder verschillende kerken in binnen – en buitenland.

Copyright

Het is niet toegestaan de inhoud van Schitter noch het beeldmateriaal te gebruiken of vermenigvuldigen, zonder schriftelijke toestemming.