Veelgestelde vragen

Is Schitter ook verkrijgbaar op papier?

Nee, Schitter is alleen digitaal verkrijgbaar. Onze ervaring is dat dit ideaal werkt, omdat de les zo via alle mobiele devices beschikbaar is. Alleen wat je echt nodig hebt, print je uit of maak je via beamer zichtbaar voor de kinderen.

 

Onze kerk heeft meerdere locaties. Hoe werkt het aanschaffen van Schitter dan?

De licentie die je koopt is voor één locatie/campus geldig. Per locatie heb je een licentie nodig. We hanteren wel een staffel hiervoor. Neem voor een offerte vrijblijvend contact met ons op.

 

Er staat dat Schitter bestaat uit 600 lessen? Maar ik tel er minder. Hoe zit dit?

Schitter is nog niet af. In de bijlage zie je een overzichtje van de Series die Schitter maken. Wat er nu online staat zijn 10 series. Er liggen er 4 klaar om binnenkort online te gaan. Iedere les, wordt geschreven op 3 niveaus.  Bekijk het totaaloverzicht van de series

In totaal zullen er zo’n 200 lessen zijn, die 4 jaar bestrijken. Iedere les op 3 niveau’s betekent 600 geschreven lessen. We bestrijken dan 4 jaar. Een kind volgt tijdens zijn basisschoolleeftijd Schitter. Dat is 8 jaar. Dus een kind krijgt uiteindelijk één les dubbel, maar dan op een ander niveau.

 

4 jaar onderwijs. Betekent dat dus precies 52 zondagen inclusief feestdagen?

Een jaar heeft 52 zondagen. Een Schitter seizoen beslaat de meesten daarvan. Omdat feestdagen en vakanties bijna overal anders worden ingevuld en het zeer waarschijnlijk is dat er af en toe een zondag zal zijn dat er geen Schitterles gebruikt wordt. Vandaar dat de Schitter seizoenen niet helemaal 52 zondagen beslaan.


Is er een vaste jaarindeling?

Nee. Je kunt de Series van Schitter passend naar je eigen situatie gebruiken. Het is wel aan te raden om een serie te starten en te eindigen, om daarna weer een nieuwe serie te starten.
In het Schitter Overzicht zie je een volgorde die we zelf aanhouden. Je kunt er voor kiezen om deze volgorde ook te volgen.

 

Ik lees over een handpop in de lessen voor de kleuters?

In de lessen voor de 4-6 jarigen komt regelmatig een ‘vaste’ handpop voorbij. Bij het downloaden van de 4-6 jarigen lessen, zit ook een document over het gebruik van de handpop. Hierin staat beschreven waarom de handpop stelselmatig gebruikt wordt en hoe je deze kunt inzetten.

 

Hoe blijf ik op de hoogte?

Meld je aan voor de Schitter nieuwsbrief. Eens in het kwartaal word je op de hoogte gebracht van de laatste nieuwtjes rond Schitter.